Kirjaudu / Sign In

Blogi

Uusin kirjoitus
MATKAILIJOIDEN SUOSITTELEMAT KOTIMAAN PARHAAT MATKAKOHTEET

MATKAILIJOIDEN SUOSITTELEMAT KOTIMAAN PARHAAT MATKAKOHTEET

Turun saaristo ja upea maisematie.

Jatkuvasti nostetaan esiin mitä erilaisimpia ulkomaan matkoja ja niihin liittyvää ilmastoahdistusta. Kotimaan matkailu ei ole pitkään aikaan saanut sille kuuluvaa arvoa yleisessä keskustelussa, vaikka maastamme löytyy todella upeita kohteita, huikeita reittejä ja nähtävyyksiä. Ne ovat vielä useinmiten nopeasti saavutettavissa ja pienemmällä budjetilla kuin ulkomaan reissut.

Majoitusovi.com -sivusto päätti kysyä omilta someseuraajiltaan kotimaan suosikkikohteita, joita he itse olisivat valmiita suosittelemaan. Kysely toteutettiin somearvontojen muodossa kysymällä ensin suosikkikohteet ja niistä nostettiin 12 suosituinta kohdetta seuraavaan arvontakyselyyn. Kolme kohdetta nousi selvästi ylitse muiden. Ylivoimaisesti suosituimmaksi nousi Turun saaristo. Yhtä selkeä kakkonen oli Suomenlinna ja kolmas Kuusamon Karhunkierros. Lopuksi tutkailtiin vielä Turun saaristoa vähän tarkemmin.

Saariston alueesta Ruissaloa ja Naantalin vanhaa kaupunginosaa kehuttiin selvästi eniten. Upeita alueita ja helppo saavuttaa molemmat. Sitten esiin nousi Nauvo ja sen 70 -luvun romantiikka majataloineen. Ravintoloista mainittiin useamman kerran ravintola L’Escale ja Paraisten suuntaan lähdettäessä Sattmarkin kahvitupa. Iniöstä nousi esiin luonnon rauha, saaristolaismaisemat ja kauniit kahvilat. Kemiönsaaresta korostui vierasvenesataman alue ja Käsnäsin kylpylä. Tällä alueella on myös viihtyisä sivustomme majoituskohde https://majoitusovi.com/kohde/loma-asunto-kasnasissa-kemionsaari. Kustavi, Vepsä ja Seilin saari mainittiin myös useamman kerran.

Nämä kaikki kauniit maisemat ja nähtävyydet voi tavoittaa esimerkiksi kiertämällä Saariston Rengastien. Tämä on noin 250 kilometrin reissu, josta ajoa on 200 km. Välillä joutuu käyttää maksullista lauttayhteyttä. Reitille on saatavan myös erilaisia opaskirjasia.

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *