Kirjaudu / Sign In

Näin majoitat onnistuneesti

NÄIN MAJOITAT ONNISTUNEESTI

1. Luo ilmoitus

Ilmoituksen luominen on ilmaista ja helppoa majoitusovi.com -palvelussa. Kuvaile kohdettasi kirjoittamalla siitä lyhyt yhteenveto.. Kerro kuinka monta vierasta voit majoittaa. Laadukkaista valokuvista saa parhaimman kuvan majapaikasta. Voit korostaa, mikä on erityistä tiloissasi ja naapurustossasi ja miten olet tavattavissa vieraidesi kanssa. Myös liikkumismahdollisuuksista majoituskohteen lähistöllä on hyvä kertoa. Voit myös kertoa ulkoilureiteistä sekä alueen nähtävyyksistä.

2. Toivota vieraasi tervetulleeksi

Tutustu vieraisiin ennen saapumista keskustelemalla heidän kanssaan sähköpostitse, puhelimitse tai muulla tavalla. Kerro saapumisohjeet majapaikkaan ja sovi saapumisajasta, mikäli se on vierailla jo selvillä. Varmista, että majoittujien käytössä olevat tilat ovat raikkaat ja siivotut. Useimmiten majoittajat tarjoavat myös välttämättömyystarvikkeita – kuten puhtaat lakanat, pyyhkeet ja wc-paperia, vieraidensa käyttöön. Kerro näistä ilmoituksessa. Kun vieraat saapuvat, tervehdi heitä henkilökohtaisesti ja luovuta avain tai ovikoodi, ellette ole toisin sopineet.

3. Saat maksun majoittamisesta

Saat majoittumiseta koko maksun itsellesi. Siitä ei peritä provisioita eikä komissioita. Voit periä majoitusmaksun haluamallasi tavalla. Hyviä vaihtoehtoja tähän ja erityisesti ulkomaisille asiakkaille on PayPal, ApplePay sekä MobilePay. Myös suoralla tilisiirrolla maksut hoituvat. Mikäli päädyt käteismaksuun, niin siitä kannattaa aina tehdä tosite. Muista vahvistaa majoitusvaraus vasta sitten, kun olet saanut ennakkomaksun tai koko maksusuorituksen!

 

MAJOITUSOHJEITA, JOITA MAJOITUSOVI.COM EDELLYTTÄÄ KAIKILTA MAJOITTAJILTA

Majoitusovi.com odottaa majoittajien täyttävän seuraavat vaatimukset, jotka vaikuttavat kohteen julkiseen arviointiin sivustollamme.
Mikäli näissä perusvaatimuksissa ilmenee jatkuvia laiminlyöntejä, majoituskohde voidaan poistaa sivustolta korjauskehotusten jälkeen.
Majoittajien on täytettävä seuraavat neljä perusvaatimusta, jotta vieraiden majoituskokemus olisi mahdollisimman onnistunut

1. Vastaa yhteydenottoihin

Vastaa nopeasti vieraiden kyselyihin ja pyyntöihin. Näin osoitat olevasi kohtelias ja huomaavainen majoittaja. Edellytämme majoittajia vastaamaan vieraiden viesteihin ja kyselyihin 24 tunnin sisällä.

2. Hyväksy varauspyyntöjä

Odotamme sinun hyväksyvän suurimman osan varauspyynnöistä. Mikäli käytät Majoitusovi.com varauskalenteria, niin pidä huolta siitä, että kalenterissa näkyvät varattavissa olevina ne päivät, jolloin voit majoittaa. Voit käyttää varattavuusasetuksia estääksesi varauspyynnöt haluamiltasi päiviltä.

3. Vältä vieraiden varausten peruuttamista

Suhtaudumme peruutuksiin vakavasti ja pyydämme kaikkia majoittajia välttämään peruuttamista. Muista, että vaikka majoitus on vain osa vieraiden matka- tai lomasuunnitelmasta, se on hyvin tärkeä osa sitä.

4. Kerää positiivisia arvosteluja

Vieraat odottavat ilmoituksen mukaista ja asiallista laatutasoa majoittumiseltaan. Jokainen vieraasi antaa kokemuksestaan arvion, joka vaikuttaa yleisarvioosi majoittajana. Yleisarvio on muodostuu majoittamiesi vieraiden antamien arvioiden keskiarvosta.

MITEN SAAN HYVÄT ARVIOT MAJOITTUJILTA?

Siisteys

Vieraat odottavat kohteesi olevan puhdas ja siisti sekä ilmoituksesi mukainen. Siivoa vieraiden vaihtuessa – etenkin silloin, kun edellisen vieraan lähtöpäivä ja seuraavan vieraan tulopäivä ovat samana päivänä. Vieraat arvioivat kohteesi siisteyden ja kaikki arviot näkyvät keskiarvona julkisesti kohteesi tiedoissa. Jos saat toistuvasti huonoja arvioita siisteydestä, majoitusvarausten määrä vähenee ja vieraat alkavat boikotoida majoitustasi.
Siivoa kaikki huoneet, joihin vierailla on pääsy – erityisesti makuuhuone, WC/kylpyhuone ja keittiö. Tarkista, että kaikki pinnat, lattiat ja lattiakaivot ovat puhtaat. Vaihda puhtaat liinavaatteet ja pyyhkeet mikäli se kuuluu palveluusi. Siivoa edellisten vieraiden roskat, ruoat ja heidän jättämänsä tavarat.
Määrittele ulos- ja sisäänkirjautumisaika siten, että ehdit ottamaan vastaan seuraavat vieraat. Voit vapaasti määritellä sisään- ja uloskirjautumisajat sellaisiksi, jotka sopivat sinulle. Halutessasi voit veloittaa siivousmaksun. Jätä kohteeseen siivousvälineitä, niin että vieraasi voivat siivota majoittumisen aikana syntyneet sotkunsa

Mukavuudet

Edellytämme kaikkien majoittajien tarjoavan wc-paperit, käsisaippuan ja kylpyshampoon, vähintään yhden tyynyn ja peiton vierasta kohden.

Paikkansapitävät ilmoitustiedot

Realistisen odotuksen luominen ennen majoittumista edesauttaa paremman kokemuksen syntymistä sekä sinulle että vieraillesi. Antamalla selkeät tiedot ja kertomalla tärkeät yksityiskohdat autat kohteeseesi majoittujaa viihtymään paremmin. Todenmukainen ilmoitus ja profiili houkuttelee vieraita, jotka etsivät juuri sinun kohteesi kaltaista majapaikkaa. Muista, että vieraat arvioivat antamiesi tietojen paikkansapitävyyden jälkikäteen.

Kohteen perustiedot ja mukavuudet

Ajan tasalla oleva osoite (vieraasi saa tarkan osoitteen vasta hyväksyttyäsi varauksen),

Vuodepaikkoja ja kylpyhuonetta koskevat tiedot ovat oikein, ilmoituksen kuvat ovat kohteestasi ja ne vastaavat sen nykyistä kuntoa, mukavuudet ovat kerrotun mukaisia, saatavilla ja toimivia.

Käytä korkealaatuisia kuvia ja varmista, että sinulla on käyttöoikeus kuviin.

Kirjoita talon säännöt, joissa käsitellään vieraillesi tärkeitä tilanteita. Kerro mitä sallit ja mitä et salli, ja huomioi myös naapurisopu. Kirjoita myönteiseen sävyyn ja vältä pitkiä kieltolistoja. Tee kirjalliset käyttöohjeet vieraiden käytössä oleville laitteille.

Kerro vieraille, mikä osa kohteesta ei ole heidän käytettävissään.

Ole rehellinen vieraasi majoittumiseen vaikuttavien tekijöiden suhteen. Heillä on oikeus tietää, mikäli naapurisi on juuri aloittanut meluisan rakennusprojektin tai jos kohteesi sijaitsee hissittömän talon ylemmissä kerroksissa.

Hinnoittelu

Varmista, että kohteesi laatu ja sijainti vastaavat asettamaasi hintaa. Korkea hinta voi saada matkailijat olettamaan, että kohteesi on erityisen ylellinen tai varaamaan kilpailevan kohteen. Voit muuttaa päivittäistä hintaa kohteesi varauskalenterista, joten voit tehdä erikoistarjouksia tai nostaa hintaa tietyiltä päiviltä. Ellet käytä varauskalenteriamme, niin kerro selkeästi eri kausien hinnat esittelytekstin yhteydessä. Avustamme halutessasi hinnan määrittelyssä.

Sisäänkirjautumisen helppous

Helppo ja yksinkertainen sisäänkirjautumismenettely on vieraistasi mukavaa matkustamiseen käytetyn päivän jälkeen.

Tee kohteellesi selkeät saapumisohjeet ja kerro etukäteen mistä löytyvät avaimet tai avainkoodi. Vieraasi näkee ohjeistuksen vasta kun varaus on vahvistettu, joten heillä on kaikki tarvittava sujuvaan saapumiseen.

Jos olet henkilökohtaisesti vieraitasi vastassa, varmista, että sovit sisäänkirjautumisajan hyvissä ajoin etukäteen. Huomioi, että vieraiden kertoma sisäänkirjautumisaika voi muuttua.

Varmista että vieraasi tietävät, kuinka he saavat sinuun nopeasti yhteyden mikäli he myöhästyvät tai heillä on viime hetken kysymyksiä.

Tee selkeät ja lyhyehköt talon säännöt. Pitkä kieltolista ei edesauta hyvien arvostelujen saamista.

Huolenpito vieraista heidän majoittumisensa aikana

On tärkeää, että olet itse tai sopimasi host kontakti on vieraiden saavutettavissa koko heidän majoittumisensa ajan. Huomaa kuitenkin, että vieraasi tulevat ensisijaisesti lomailemaan ja yöpymään luoksesi. Arvostelut tulevat vasta toissijaisena asiana.

Ole ennakoiva viestinnässäsi, niin että vieraat tietävät, että olet (tai host kontakti on) saatavilla. Jos et ole tervehtimässä vieraitasi heidän saapuessaan, voit jättää heille tervetuloviestin.

Jos vahvistat varauksen, mutta jokin muuttuu kohteesi osalta, kerro asiasta vieraille etukäteen.